Skigard med ståltråd og granstaur

Ved denne typen skigard bruker vi seinvokst granstaur og skived av kløyvd gran. Som bindingsverk bruker vi galvanisert ståltråd. Dette er et rimeligere alternativ enn skigard med sveg.

Skigard med sveg og granstaur

Dette er den tradisjonelle skigarden. Denne består av seinvokst granstaur, skived kløyvd gran og bjørkesveg forsterket med galvanisert ståltråd som bindingsverk. Ved bruk av disse materialene får du en skigard laget på den «gamle måten» og av 100 % naturmaterialer.

Skigard med ståltråd og impregnert staur

Ved denne typen skigard bruker vi impregnert staur og skived av kløyvd gran. Som bindingsverk bruker vi galvanisert ståltråd. Skigard med impregnert staur blir meget solid og stabilt gjerde.

Skigard med sveg og impregnert staur

Denne skigarden består impregnert staur, som er meget motstandsdyktig mot råte. Skiveden er av kløyvd gran. Vi bruker bjørkesveg forsterket med ståltråd som gjør skigarden sterk og robust.

Virke til selvbyggeren/materialer

Til deg som vil montere skigard eller port selv, lagerfører vi disse råvarene:

  • Skived av kløyvd gran (3 meters lengder)
  • Granstaur (2 – 2,5 meters lengder) Granstauren er seinvokst og kommer fra karrig skog som vokser høyt over havet. Staurene tas fra nedre del av små grantrær som vokser i høy skog, og er derfor spesielt hard og motstandsdyktig mot råte. Videre kvesser vi stauren og legger den til tørk.
  • Trykkimpregnert furustaur er meget motstandsdyktig mot råte. All staur blir impregnert i henhold til nye miljøkrav.
  • Portstolper i diverse fasonger. Stolpene er av furu som er naturlig impregnert med malme, noe som gjør den motstandsdyktig mot råte. Portstolpene barker vi og kapper i ønskelige lengder.

Vi er også behjelpelige med transport om det skulle være ønskelig

Vi leverer skigard på hele Østlandet deriblant i Hallingdal, Nes, Nesbyen, Gol, Hemsedal, Ål, Geilo, Valdres, Numedal, Oslo, Veggli, Høgevarde.